25 Temmuz 2012 Çarşamba
İMAM BAYILDI
MALZEMELER
1 KG PATLICAN
4 - 5 ADET SİVRİ BİBER
2-3 ADET DOMATES
4 - 5 DİŞ SARIMSAK
MAYDANOZ
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
TUZ
KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ
YAPILIŞI
Patlıcanlar alaca soyulup tuzda bekletilir.Kızartılıp yayvan tencereye alınır.Piyazlık doğranan soğanlar ince ince doğranan sarımsak , domates ve biberler tavada sotelenir.Tuzu , şekeri ve maydanozu eklenir.
Karnıyarık gibi hazırlanan harç patlıcanların içine doldurulur.
Yeterli ise sadece patlıcanların içinden sızan domates suyu ile yetersiz ise de yarım çay bardağı kadar su ekleyip kısık ateşte pişirilir. Servise hazırdır.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
patlıcanın her haline bayılırım,imam bayıldı da onlardan biri,ellerine sağlık...
bende bayıldım:))) serin serin süper gider
ellerine sağlık
Yorum Gönder