25 Temmuz 2012 Çarşamba

İMAM BAYILDI







MALZEMELER


1 KG PATLICAN
4 - 5 ADET SİVRİ BİBER
2-3 ADET DOMATES
4 - 5 DİŞ SARIMSAK
MAYDANOZ
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
TUZ 
KIZARTMAK İÇİN  SIVI YAĞ




YAPILIŞI


           Patlıcanlar alaca soyulup  tuzda bekletilir.Kızartılıp yayvan tencereye alınır.Piyazlık doğranan soğanlar  ince ince doğranan  sarımsak , domates ve biberler  tavada sotelenir.Tuzu  , şekeri ve  maydanozu eklenir.


     Karnıyarık gibi  hazırlanan harç patlıcanların içine doldurulur.
     Yeterli ise sadece patlıcanların içinden sızan domates suyu ile  yetersiz ise de  yarım çay bardağı kadar su ekleyip  kısık ateşte pişirilir. Servise hazırdır.
AFİYET OLSUN

2 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

patlıcanın her haline bayılırım,imam bayıldı da onlardan biri,ellerine sağlık...

sarımutfak-hande dedi ki...

bende bayıldım:))) serin serin süper gider
ellerine sağlık