26 Temmuz 2012 Perşembe
KABAK BEĞENDİ
MALZEMELER
1 ADET KABAK
VE YAĞSIZ OLARAK SOTELENİR
1 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 SU BARDAĞI SÜT
1 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN
1 FİSKE ŞEKER
TUZ KARABİBER
KAŞAR RENDESİ
1 DOMATES
1 SİVRİ BİBER
YARIM ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
KIYMA
1 SOĞAN
EKMEK İÇİ
TUZ KARABİBER
YAPILIŞI :
Çok çok kolay üstelik lezzetli bir tarif .
Bu ölçülerle 3 hatta zorlarsak 4 porsiyon bile çıkıyor.
Öncelikle kabak rendelenir ve yağsız olarak sotelenir.Ben içine çok küçük bir tanede havuç rendeledim.
Öte yandan beşamel sosu hazırlanır.Un hafifçe yağda döndürüldükten sonra sütü tuzu biberi eklenir ve kaynayana kadar topaklanmadan karıştırılır.İçine kaşarı ve kabaklar da eklenip karıştırılır.
Köfteleride misket şeklinde yapıp kızartalım. Dilerseniz sadece köfte de kullanabilirsiniz ben renklendirmek için domates ve sivri biberde ekleyip soteledim.
Tavuk sote de özellikle çok yakışıyor.
Servis tabağına önce kabaklı karışım alınır ortasını havuz gibi açtırarak köfteli harçtan konularak servis yapılır.
Afiyetler olsun...........
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
ellerine sağlık çok güzel bir mevsim yemeği olmuş
Yorum Gönder