10 Mayıs 2012 Perşembe

KARNABAHAR SALATASI




MALZEMELER


ORTA BÜYÜKLÜKTE KARNABAHAR
YARIM DEMET TAZE SOĞAN
YARIM DEMET MAYDANOZ
2 ADET  KIRMIZI BİBER
1 ADET HAVUÇ
1 ADET LİMON
YARIM ÇAY BARDAĞI  NAR EKŞİSİ
TUZ


YAPILIŞI


         Karnabaharları   kaynar suya  2 -3  dakika   daldırıp  çıkaralım  ve  küçük küçük parçalara  ayıralım.İsterseniz çiğ olarakta kullanabilirsiniz.
        Karnabaharların üzerine  soğanlar , maydanozlar  ve biberler minik mink doğranır.Havuçlar iri yeriyle rendelenir  yağı , nar ekşisi  ve limonu   eklenip servis yapılır.
         Varsa mısır  ve sumakta çok yakışıyor  bende o an olmadığı için kullanamadım.
          AFİYET    OLSUN..

1 yorum:

Beyaz Hanımeli dedi ki...

Çok severim, özellikle makarnanın yanında bayılırım. Ellerine sağlık olsun, nefis. Sevgiler.