7 Kasım 2012 Çarşamba

TUZLU KURABİYE


       UN KURABİYESİ GİBİ AĞIZDA DAĞILAN VE KAVANOZDA SAKLANDIĞI TAKDİRDE  KOLAY KOLAY BAYATLAMAYAN  ÇOK BEREKETLİ  BİR  KURABİYE ÇEŞİDİ.
        RESİMDE BÜYÜK GÖRÜNSEDE   ANCAK  BİR PARMAK BÜYÜKLÜĞÜNDE..........

TUZLU KURABİYELER

YARIM PK MARGARİN
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
YARIM ÇAY BARDAĞI SİRKE
1 PK KABARTMA TOZU
1 TATLI KAŞIĞI MAHLEP
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
3 TATLI KAŞIĞI  ŞEKER
ALDIĞI KADAR UN

ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN  ;
YUMURTA SARISI
SUSAM 
ÇÖREKOTU
HAŞHAŞ


 


YAPILIŞI :

         Tüm malzemeler yoğurulur. 
        Önce toparlamakta  zorluk çekilebilir , ama  sonra  hamur kıvamına geliyor. Bu tür hamurlara   şapşal hamur  denir.Margarin veya sıvı yağ miktarını  istediğiniz gibi arttırabilirsiniz .Daha sonra istediğiniz şekli verebilirsiniz.Ben mardane ile açıp   pizza ruletiyle kestim.
       Üzerinede  yumurta sarısı sürüp    çörekotu veya susam serpip fırına sürdüm.
       


       

1 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

en sevdiğim kurabiyedir,ellerine sağlık...