7 Kasım 2012 Çarşamba
TUZLU KURABİYE
UN KURABİYESİ GİBİ AĞIZDA DAĞILAN VE KAVANOZDA SAKLANDIĞI TAKDİRDE KOLAY KOLAY BAYATLAMAYAN ÇOK BEREKETLİ BİR KURABİYE ÇEŞİDİ.
RESİMDE BÜYÜK GÖRÜNSEDE ANCAK BİR PARMAK BÜYÜKLÜĞÜNDE..........
TUZLU KURABİYELER
YARIM PK MARGARİN
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
YARIM ÇAY BARDAĞI SİRKE
1 PK KABARTMA TOZU
1 TATLI KAŞIĞI MAHLEP
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
3 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
ALDIĞI KADAR UN
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN ;
YUMURTA SARISI
SUSAM
ÇÖREKOTU
HAŞHAŞ
YAPILIŞI :
Tüm malzemeler yoğurulur.
Önce toparlamakta zorluk çekilebilir , ama sonra hamur kıvamına geliyor. Bu tür hamurlara şapşal hamur denir.Margarin veya sıvı yağ miktarını istediğiniz gibi arttırabilirsiniz .Daha sonra istediğiniz şekli verebilirsiniz.Ben mardane ile açıp pizza ruletiyle kestim.
Üzerinede yumurta sarısı sürüp çörekotu veya susam serpip fırına sürdüm.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
en sevdiğim kurabiyedir,ellerine sağlık...
Yorum Gönder