16 Mayıs 2012 Çarşamba

KOLAY ARNAVUT BÖREĞİ PIRASALI (Elde açma börek )




MALZEMELER  :

İÇ HARCI İÇİN :
YARIM   KG PIRASA
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
1 ÇAY KAŞIĞI    PUL BİBER
YARIM  TATLI KAŞIĞI  TUZ




HAMURU İÇİN :


1 KG UN
1 ÇORBA KAŞIĞI  SIVIYAĞ
1 ÇORBA KAŞIĞI  YOĞURT
1 TATLI KAŞIĞI  TUZ

YARIM PAKET MARGARİN
YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ



YAPILIŞI :

     Tüm malzemelerle yumuşak bir hamur yoğurulur.
        
     Hamur iki büyük bezeye ayrılır.İlk parça büyükçe açılıp eritilen  yağdan  üzerine  bolca sürülür ve bıçak veya kaşık yardımıyla  şekildeki gibi  parçalara ayrılıp  üst üste dizilirler.






           En altta kalan parça elle çekiştirilerek  büyütülür ve alttan üzerine kapatılacak şekilde üzerine serilir. 











           Kat kat olan hamur dinlenirken diğer parçada aynı şekilde hazırlanır.İlk parça fazla bastırmadan  tepsi büyüklüğünde açılıp yağlanmış tepsiye serilir.

             Pırasalar ince ince doğranır tuzu ve baharatları  ve yoğurtuda  eklenir karıştırılır.

          Hazırlanan iç harç ilk açılan hamurun üzerine serilir.  
         Diğer hamurda açılıp üzerine serilir.En üstede bolca yağ  gezdirilip fırına sürülür.
         İyice kızarana kadar yaklaşık olarak 45 dakika  kadar pişirilir.




Aynı sistemle  istenilen iç malzeme kullanılarak bu böreği yapabilirsiniz.



6 yorum:

sonu garanti tarifler... dedi ki...

bir keresinde kuzenimde yemiştim.çok lezzetliydi.ama elde yufkayı pek beceremediğim için cesaret edememiştim.ellerine sağlık.çok güzel gözüküyor.sevgiler...

anne eli gibi dedi ki...

elde açma börek gibisi yoktur,nefis görünüyor,ellerne sağlık..

kardelen sezgin dedi ki...

ağzımın suyu aka aka okudum enfes ne kelime muhteşem ellerinize sağlık keşke teknoloji çok çok ilerde olsada şu beğendiğimiz börekleri elimizi uzatıp alabilsek işte o zaman kim yedi beni böreğimi diye kavgalar çıkarmı acaba

Şeker Tadında dedi ki...

güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim........
gerçekten çok güzel oluyor denemenizi tavsiye ederim

bir kase lezzet dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK NE DE GÜZEL ANLATMIŞSIN
:)

aslıhan ak dedi ki...

Denedik harika oldu:)