27 Mayıs 2012 Pazar

ZEYTİNYAĞLI BAKLA




MALZEMELER :

YARIM KG BAKLA
1 ADET KURU SOĞAN
1 ÇORBA KAŞIĞI UN
2 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞ
TUZ 

ÜZERİ İÇİN ;

SARIMSAKLI YOĞURT
4-5 DAL DEREOTU



YAPILIŞI ;

        Soğanlar  , yağ , baklalar , un ,tuz ve şeker tencerede sararana kadar hafif kavrulur.Yaklaşık olarak 1 su bardağı kadar su  eklenir kısık ateşte pişirilir.Ilındıktan sonra  üzerine dereotu ve sarımsaklı yoğurt dökerek servis edilir.
Afiyet olsun .



1 yorum:

~♡ηυяѕαℓкιмι™ dedi ki...

Bu aralar her kes bakla mı yapıyor ne :) Bir çok yerde bir birine benzer ama birbirinden farklı tarifler gördüm. Ellerinize sağlık baklayı sevmem ama görüntüsü güzel.