MALZEMELER :
YARIM KG BAKLA
1 ADET KURU SOĞAN
1 ÇORBA KAŞIĞI UN
2 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞ
TUZ
ÜZERİ İÇİN ;
SARIMSAKLI YOĞURT
4-5 DAL DEREOTU
YAPILIŞI ;
Soğanlar , yağ , baklalar , un ,tuz ve şeker tencerede sararana kadar hafif kavrulur.Yaklaşık olarak 1 su bardağı kadar su eklenir kısık ateşte pişirilir.Ilındıktan sonra üzerine dereotu ve sarımsaklı yoğurt dökerek servis edilir.
Afiyet olsun .
1 yorum:
Bu aralar her kes bakla mı yapıyor ne :) Bir çok yerde bir birine benzer ama birbirinden farklı tarifler gördüm. Ellerinize sağlık baklayı sevmem ama görüntüsü güzel.
Yorum Gönder