6 Mayıs 2012 Pazar

ZEYTİN YAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ






       Kerevizin son günlerini  yaşadığı şu günlerde kapanış yapayım dedim .........................





MALZEMELER :

2 ADET KEREVİZ
1 ADET HAVUÇ
1 ADET PATATES 
1 ADET PORTAKAL
1 ADET  KURU SOĞAN
5-6 DAL  DEREOTU
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
2 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
YARIM  ÇAYBARDAĞI  KAŞIĞI  ZEYTİNYAĞ
2 ÇORBA KAŞIĞI PİRİNÇ

YAPILIŞI :

       Tencereye yağ konur ,  tüm  malzemeler çiğden konulur.Tuzu , şekeri  ve pirincide eklenip 1 su bardağı kadar  su ilave edilir.Portakalıda sıkıp suyunu ilave edelim ,  yumuşayana kadar pişirilir.
       Piştikten sonrada dereotu ile birlikte servis edilir.

1 yorum:

kış güneşi dedi ki...

oooo nefis yemede yanında yat.ben cok severim
bu tarifi
ellerine sağlık