Kerevizin son günlerini yaşadığı şu günlerde kapanış yapayım dedim .........................
MALZEMELER :
2 ADET KEREVİZ
1 ADET HAVUÇ
1 ADET PATATES
1 ADET PORTAKAL
1 ADET KURU SOĞAN
5-6 DAL DEREOTU
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
2 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
YARIM ÇAYBARDAĞI KAŞIĞI ZEYTİNYAĞ
2 ÇORBA KAŞIĞI PİRİNÇ
YAPILIŞI :
Tencereye yağ konur , tüm malzemeler çiğden konulur.Tuzu , şekeri ve pirincide eklenip 1 su bardağı kadar su ilave edilir.Portakalıda sıkıp suyunu ilave edelim , yumuşayana kadar pişirilir.
Piştikten sonrada dereotu ile birlikte servis edilir.
1 yorum:
oooo nefis yemede yanında yat.ben cok severim
bu tarifi
ellerine sağlık
Yorum Gönder