7 Mayıs 2012 Pazartesi

KEŞKEK



MALZEMELER :

2 SU BARDAĞI BUĞDAY
1 ADET TAVUK GÖĞSÜ
2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ
1 TATLI KAŞIĞI PUL BİBER
TUZ

YAPILIŞI:

        Akşamdan buğday 5 dakika kaynatılıp bırakılır.
        Ertesi gün  tavukla beraber özleşene kadar biraz daha kaynatılır. Pişen keşkek  servis  tabağına alınır.Tavuklar kemiklerinden ayrılıp  üzerine dizilir.
         En son olarakta  tereyağda biber  haşlanır ve üzerine dökülür.
         Bu kadar basit bir tarif olmasına rağmen oldukça besleyici ve de lezzetli .

       AFİYET OLSUN.............


2 yorum:

kardelen sezgin dedi ki...

keşkek harika aynen bende böyle yapıyorum bayıla bayıla yiyoruz ellerinize sağlık

bir kase lezzet dedi ki...

canım ben geldim teşekkür ederim ziyaretin e ellrine sağlık sen o ödülü çoook tan hak etmişsin keşkeği herkes güzel yapamaz...
:))))
ödülü yorum yazan herkese gönderdim .......