MALZEMELER :
2 SU BARDAĞI İRMİK
3 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 SU BARDAĞI SÜT
1.5 SU BARDAĞI SU
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET MARGARİN
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
YAPILIŞI :
Tencereye margarin sıvı yağ ve irmik konulur.Altın rengi olana kadar kavrulur. Toz şekeri , suyu ve sütü eklenip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. En son olarak vanilyasıda eklenip iyice karıştırılıp altı kapatılır.
Yapış yapış kıvamda seviyorsanız suyu 1 bardak , eğer bulgur gibi dağılmasını istiyorsanız suyunu 2 bardak koyun.
Süslemek için tarçın badem ceviz kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.
1 yorum:
MMMMMMMM ENFES CANIM
ALDIM
:)
Yorum Gönder