MALZEMELER
3 ADET YUFKA
ÇEYREK PAKET FİYONK MAKARNA
3 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI SÜT
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
200 GR BEYAZ PEYNİR
5-6 DAL MAYDANOZ
TUZ KARABİBER
YAPILIŞI :
Makarnalar haşlanır. Süt , yoğurt , yumurta , sıvı yağ iyice çırpılır.
Yağlanmış tepsiye yufkanın 1i taşırılarak serilir.Hazırlanan karışımdan 2-3 kaşık üzerine gezdirilir.1 yufka daha taşmayacak şekilde serilip haşlanan makarna üzerine serilir , peynirli maydanozlu karımda üzerine dökülüp karışımdan tekrar 2-3 kaşık dökülür.Son yufkada taşmayacak şekilde serildikten sonra ; en alttan taşan yufkada üzerine kapattırılır.Kalan tüm karışımda üzerine dökülür , bıçak
batırılarak sıvının iyice çekmesi sağlanır.
Orta hararetli ısıda kızarana kadar pişirilir.
2 yorum:
ELLERİNE SAĞLIK CANIM
:)
BE TEBSİYİ ALDIM
:)
bende çok sık yaparım bu tarifi çok güzel olur sizinde ellerinize sağlık
Yorum Gönder