24 Nisan 2012 Salı

MAKARNALI BÖREK



MALZEMELER 

3 ADET  YUFKA
ÇEYREK PAKET FİYONK MAKARNA
3 ADET YUMURTA 
1 SU BARDAĞI SÜT
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
 
200 GR BEYAZ PEYNİR
5-6 DAL MAYDANOZ
TUZ  KARABİBER


YAPILIŞI :

    Makarnalar haşlanır. Süt  , yoğurt , yumurta  , sıvı yağ iyice çırpılır. 
   Yağlanmış tepsiye  yufkanın 1i  taşırılarak serilir.Hazırlanan karışımdan 2-3 kaşık üzerine gezdirilir.1 yufka daha taşmayacak şekilde serilip  haşlanan  makarna üzerine serilir , peynirli maydanozlu karımda üzerine   dökülüp  karışımdan tekrar 2-3 kaşık dökülür.Son yufkada  taşmayacak şekilde serildikten sonra  ; en alttan taşan yufkada üzerine kapattırılır.Kalan tüm karışımda üzerine dökülür , bıçak
 batırılarak sıvının iyice çekmesi  sağlanır.
 Orta hararetli ısıda kızarana kadar pişirilir.




2 yorum:

bir kase lezzet dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIM
:)
BE TEBSİYİ ALDIM
:)

kardelen sezgin dedi ki...

bende çok sık yaparım bu tarifi çok güzel olur sizinde ellerinize sağlık