27 Nisan 2012 Cuma

İRMİK HELVASI



MALZEMELER :


2 SU BARDAĞI İRMİK
3 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 SU BARDAĞI SÜT
1.5 SU BARDAĞI  SU
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET MARGARİN
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

 YAPILIŞI  :

            Tencereye margarin sıvı yağ  ve irmik konulur.Altın rengi olana kadar kavrulur. Toz şekeri , suyu ve sütü eklenip  kısık ateşte suyunu çekene  kadar pişirilir. En son olarak   vanilyasıda eklenip iyice karıştırılıp  altı kapatılır.
          Yapış yapış  kıvamda seviyorsanız suyu 1 bardak  , eğer bulgur gibi dağılmasını istiyorsanız   suyunu  2 bardak   koyun.
       Süslemek için tarçın  badem  ceviz kullanabilirsiniz. 
   Afiyet olsun.





1 yorum:

bir kase lezzet dedi ki...

MMMMMMMM ENFES CANIM
ALDIM
:)