MALZEMELER
1 KG DANA KUŞBAŞI
1 ADET KURU SOĞAN
1 ADET DOMATES
2 DİŞ SARIMSAK
5-6 ADET TANE KARABİBER
2 ADET DEFNE YAPRAĞI
2 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
YAPILIŞI:
Etler yıkanıp yağla beraber düdüklüye alınır. Suyunu iyice çekene kadar kavrulur.
Salça , rendelenmiş domates , karabiber , defne yaprağı , bütün soğan ve tuzla beraber de biraz çevirdikten sonra ; eğer domatesten dolayı suyu yeterliyse konmaz , yetersizse 1 çay bardağı kadar su eklenip düdüklünün kapağı kapatılır ve 30 dakika kadar pişirilir.
Un arzuya göre eğer suyunun daha kıvamlı olmasını istiyorsanız kullanın . Bence daha güzel oluyor.
Pişme tamamlanınca un la bir taşım daha kaynatılır.
En son olarak defne yaprağını ve soğanı içinden alarak püre eşliğinde servis yapın.
PÜRE
MALZEMELER
1 KG PATATES
1 SU BARDAĞI SÜT
TUZ
KARABİBER
2 KAŞIK TEREYAĞ
YAPILIŞI:
Patatesler haşlanıp soyulur , ezilir ve tencere alınır.
Süt ve tereyağıyla iyice ezdirilerek karıştırılır tuzu kara biberi eklenir. Arzuya göre sütünü dahada arttırabilirsiniz.
DEFNE YAPRAĞI NERELERDE KULLANILIR
- Defne, aromatik bir bitkidir. Kokusu çok hoştur. Defne yaprağı yemeklere lezzet verir. Defne yağı, parfüm sanayisinde kullanılır.
- Et ya da balık pişirirken tencerenin içine iki adet defne yaprağı attığınızda, yemeğiniz bambaşka bir lezzet kazanır. Ayrıca 2-3 günlük balıkların bayatlığını alır.
- Tavuk, hindi ya da et haşladığınız tencereye iki tane defne yaprağı attığınızda tadı daha lezzetli olacaktır.
- Bir-iki adet taze defne yaprağı fasulye, mercimek, nohut, pirinç gibi kuru yiyeceklerin içine konursa onların kurtlanmalarını önler.
DEFNENİN SAĞLIĞIMIZA FAYDALARI NELERDİR
- Et ya da balık pişirirken tencerenin içine iki adet defne yaprağı attığınızda, yemeğiniz bambaşka bir lezzet kazanır. Ayrıca 2-3 günlük balıkların bayatlığını alır.
- Tavuk, hindi ya da et haşladığınız tencereye iki tane defne yaprağı attığınızda tadı daha lezzetli olacaktır.
- Bir-iki adet taze defne yaprağı fasulye, mercimek, nohut, pirinç gibi kuru yiyeceklerin içine konursa onların kurtlanmalarını önler.
DEFNENİN SAĞLIĞIMIZA FAYDALARI NELERDİR
- Mide ağrılarına ve gastriti olanlara iyi gelir.
- Diş ağrılarında, 2-3 yaprağını sirke ile kaynatıp dişe gargara yapıIdığın da ağrıları dindirmeye yardımcı olur.
- Uykusuzluk problemi çekenler için her akşam bir fincan defne çayı önerilir.
- Ateşi düşürür.
- Vücuda rahatlık verir.
- Meyveleri idrar söktürücü ve romatizma ağrıları gidericidir.
- Her türlü zehirli hayvan ısırığı, arı sokmasında faydalıdır.
- Adet günlerini düzenler
- İştah açıcıdır.
- Sinir ağrılarını dindirir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder