26 Temmuz 2012 Perşembe

PATLICAN SALATASI

MALZEMELER


1 KG PATLICAN
I SU BARDAĞI KADAR YOĞURT
2 - 3  DİŞ SARIMSAK 
TUZ
PUL BİBER
SIVIYAĞ




YAPILIŞI
           Patlıcanlar közlenir   ( fırında  , tost makinasında   mangalda).Kabuklarından ayıklandıktan  sonra iyice ezilecek kıvama gelene kadar doğranır.İçine tuz ve sarımsakların yarısı konulur servis kabına alınır.
            Yoğurt ta da kalan sarımsakl tuz konup karıştırılır ve patlıcanların üzerine dökülür.
              Son olarak yağda kırmızı biber  kızdırılıp salatanın üzerine dökülür.

2 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

EN SIK YAPTIĞIM SALATALARDANDIR,ELLERİNE SAĞLIK...

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık,hayırlı cumalar