27 Temmuz 2012 Cuma
HORASAN BÖREĞİ
MALZEMELER
3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI SÜT
1 PAKET MAYA
1 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
ALDIĞI KADAR UN
İÇİ İÇİN
200 GR KIYMA
1 ADET SOĞAN
TUZ KARABİBER
YAPILIŞI
Öncelikle kıymayla soğanları kavuralım baharatlarını ekleyip soğumaya bırakalım.
Hamuru için 2 yumurta sarısı hariç tüm malzemeleri gayet yumuşak yoğuralım ve 3 eşir parçaya bülüp direk olarak buz dolabına atalım.1-2 saat kadar beklettikten sonra herbir parçayı irice açıp 8 eşit parçaya bölelim.
Her parçanın uzun kenarına kıymalı harçtan koyup sigara böreği sarar gibi saralım.
Üzerlerine yumurta ve ister çörekotu ister haşhaş tohumu serpip tepsi de mayaya gelmesi için 1 saat kadar bekletip fırına sürelim.
Afiyet olsun .............
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
eline sağlık nefis görünüyor canım,hayırlı ramazanlar diliyorum :)
elelrine sağlık bunu duymuştum ama tatmadım !
hayırlı ramazanlar dilerim
ellerine sağlık nefis görünüyor,hayırlı iftarlar...
çok lezzetli görünüyor..ellerine sağlık canımm..sevgiler
ellerine sağlık,nefis bir börek..
Yorum Gönder