27 Temmuz 2012 Cuma

HORASAN BÖREĞİ




MALZEMELER

3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI SÜT
1 PAKET MAYA
1 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
ALDIĞI KADAR UN

İÇİ İÇİN
200 GR KIYMA
1 ADET SOĞAN
TUZ KARABİBER





YAPILIŞI

          Öncelikle kıymayla soğanları kavuralım  baharatlarını ekleyip  soğumaya bırakalım.

          Hamuru için 2 yumurta sarısı  hariç tüm malzemeleri gayet yumuşak  yoğuralım ve 3 eşir parçaya bülüp direk olarak buz dolabına atalım.1-2 saat kadar beklettikten sonra herbir parçayı irice açıp  8 eşit parçaya bölelim.
        Her parçanın uzun kenarına  kıymalı harçtan koyup sigara böreği sarar gibi saralım. 
        Üzerlerine yumurta ve ister çörekotu ister haşhaş  tohumu serpip    tepsi de mayaya gelmesi için  1 saat kadar bekletip fırına sürelim.  
Afiyet olsun .............

5 yorum:

pasta köşesi dedi ki...

eline sağlık nefis görünüyor canım,hayırlı ramazanlar diliyorum :)

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

elelrine sağlık bunu duymuştum ama tatmadım !

hayırlı ramazanlar dilerim

anne eli gibi dedi ki...

ellerine sağlık nefis görünüyor,hayırlı iftarlar...

fatosun mutfagından... dedi ki...

çok lezzetli görünüyor..ellerine sağlık canımm..sevgiler

*mehtap dedi ki...

ellerine sağlık,nefis bir börek..