24 Mayıs 2012 Perşembe

KOLAY PİZZA



MALZEMELER

2 ADET FIRINDAN EKMEK  HAMURU
4/1 PAKET KADAR MARGARİN
1  SU BARDAĞI SÜT

ÜZERİ İÇİN :

1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
1 ÇORBA KAŞIĞI KETÇAP
1  - 1.5  SU BARDAĞI  KAŞAR RENDESİ
SUCUK
SOSİS
ZEYTİN
MISIR
SİVRİ BİBER
KIRMIZI BİBER
MANTAR
PUL BİBER 
KEKİK

     YAPILIŞI:
     
     Kolay oluşu ekmek hamuru olmasından geliyor. Dilerseniz tabi  hamurunu kendinizde mayalayabilirsiniz.
      Hamuru  margarin ve sütle ele yapışan cıvık kıvamlı olacak şekilde yoğurup , varsa vaktiniz  yarım saat kadar  dinlendiriyorsunuz.Sonra fırına sürüp kabarana kadar pişirip çıkarıyoruz. Ketçap salça ve baharatları karıştırıp hamurun üzerine yayıyoruz.Elimizdeki diğer malzemeleride zevkimize göre serpiştirip kaşarını da ekip tekrar fırına sürüp pişiriyoruz.
       Malzemeleri çok pişmiş seviyorum diyorsanız kaşarı serpmeden tekrar fırına sürüp  son aşamada kaşarı ekleyebilirsiniz. 


      



2 yorum:

mehtap dedi ki...

fırına girerkenki hali bile güzel görünüyor.

kardelen sezgin dedi ki...

süper olmuş ellerine sağlık