MALZEMELER
2 ADET FIRINDAN EKMEK HAMURU
4/1 PAKET KADAR MARGARİN
1 SU BARDAĞI SÜT
ÜZERİ İÇİN :
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
1 ÇORBA KAŞIĞI KETÇAP
1 - 1.5 SU BARDAĞI KAŞAR RENDESİ
SUCUK
SOSİS
ZEYTİN
MISIR
SİVRİ BİBER
KIRMIZI BİBER
MANTAR
PUL BİBER
KEKİK
YAPILIŞI:
Kolay oluşu ekmek hamuru olmasından geliyor. Dilerseniz tabi hamurunu kendinizde mayalayabilirsiniz.
Hamuru margarin ve sütle ele yapışan cıvık kıvamlı olacak şekilde yoğurup , varsa vaktiniz yarım saat kadar dinlendiriyorsunuz.Sonra fırına sürüp kabarana kadar pişirip çıkarıyoruz. Ketçap salça ve baharatları karıştırıp hamurun üzerine yayıyoruz.Elimizdeki diğer malzemeleride zevkimize göre serpiştirip kaşarını da ekip tekrar fırına sürüp pişiriyoruz.
Malzemeleri çok pişmiş seviyorum diyorsanız kaşarı serpmeden tekrar fırına sürüp son aşamada kaşarı ekleyebilirsiniz.
2 yorum:
fırına girerkenki hali bile güzel görünüyor.
süper olmuş ellerine sağlık
Yorum Gönder