MALZEMELER:
1 Kg SÜT
1 SU BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 PAKET VANİLYA
1 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN
YARIM KG ÇİLEK
1 ÇAY BARDAĞI NİŞASTA
1,5 SU BARDAĞI VİŞNE SUYU
YAPILIŞI
İlk önce kelepçeli kalıba veya içine streç serilmiş kek kalıbına çilekler doğranıp yerleştirilir.
Nişasta ve meyve suyu koyulaşana kadar pişirilir.Hafif ılınınca çileklerin üzerine dökülür.Böylelikle aralardaki boşluklarda kapanır.
Un , süt , margarin ve şeker tencerede koyulaşana kadar kaynatılır.Kıvama gelince yavaş yavaç çilekli kısmın üzerine dökülür iyice soğuduktan sonra hatta mümkünse 1 gece kadar sonra ters çevrilerek servis edilir.
6 yorum:
tam yaz tatlısı olmuş canım..istanbul'a yazda gelemedi ama..ellerine sağlık ..sevgiler...
çok güzel görünüyor,hemde çilekli ellerine sağlık arkadaşım...
çilek böyle tatlılara çok yakışıyor ee zamanı da gelmişken bol bol yemeli.ellerine sağlık çok güzel olmuş
yorumlarınız için hepinize çoook teşekkür ediyorum :)
ben geldim
aldım kaçıyorum
mmmmmmm misssssssssssssssssss.
nası şahne bir görüntüdür böleee
ellerine sağlık tam zamanı tam tam:)
sevgiler..
Yorum Gönder