8 Mayıs 2012 Salı

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMA


MALZEMELER


YARIM  KG DOLMALIK BİBER
1,5 SU BARDAĞI PİRİNÇ
2 ADET KURU SOĞAN
YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞ
1 TATLI KAŞIĞI NANE
1 TATLI KAŞIĞI  DOLMA BAHARI
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
5-6  TATLI KAŞIĞI  TOZ ŞEKER
YARIM ÇAY BARDAĞI  KUŞ ÜZÜMÜ
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
1 ADET DOMATES

YAPILIŞI


          Tencereye yağ , soğanlar ve pirinçler konulup sotelenir.Üzerine salçası ve baharatlar eklenip 1 su bardağı kadar su ve üzümleri  koyup çekene kadar pişirilir   altı kapatılır
          Ayıklanan biberlerin içleri  bu harçla doldurulur , ağızlarına domates dilimleri koyup  birazcık sıvı yağ gezdirilir.1 su bardağı kadar  su ekleyip kısık ateşte pişirilir.
         Biber dolması  , yaprak sarmaya göre daha az su istiyor .Çünkü biberde su  saldığından.


 


2 yorum:

kardelen sezgin dedi ki...

yazın güzel gider zeytinyağlılar ellerinize sağlık

Beyaz Hanımeli dedi ki...

Görünce yorum bırakmadan gidemedim :) En sevdiğim lezzettir çünkü. Ellerine sağlık, afiyet bal şeker olsun. Sevgiler.