10 Nisan 2012 Salı

LAHANALI BULGUR PİLAVI


MALZEMELER :

150-200 GR KADAR BEYAZ LAHANA
1 SU BARDAĞI  BULGUR
1 ADET KURU SOĞAN
1  ÇORBA KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 ÇORBA KAŞIĞI BİBER SALÇASI
1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ
2 ÇORBA KAŞIĞI SIVIYAĞ
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 ÇAY KAŞIĞI KİMYON
1  ÇAY KAŞIĞI PUL BİBER
1 ÇAY KAŞIĞI  KARABİBER
2  SU BARDAĞI  SU


YAPILIŞI :
   Soğanlar  yağda sotelenince salçası eklenir.İnce ince doğranan lahanalarda sotelenip  suyu baharatları  ve bulgur eklenir. Kaynayınca kısık ateşte iyice suyunu  çekene kadar  pişirilir.



Hiç yorum yok: