MALZEMELER :
250 GR BEZELYE
1 ADET HAVUÇ
1 ADET PATATES
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
SIVIYAĞ
Köftesi İçin ;
250 GR KIYMA
1 ADET KURU SOĞAN
2 ÇORBA KAŞIĞI İNCE BULGUR
TUZ
KARABİBER
KİMYON
4-5 DAL DEREOTU
YAPILIŞI :
Sıvıyağda salça kavrulur , suyu eklenir.Kaynayan suya
minik minik doğranan patates , havuç ve bezelyeler atılır.Onlar kaynamaya devam ederken köfteler hazırlanır.Kıyma , soğan baharat ve bulgur iyice yoğurulur misket büyüklküğünde yuvarlanır ve kaynayan malzemeye eklenir.5 dakika kadar pişirilip dereotu doğranıp altı kapatılır.
Afiyet olsun.............
7 yorum:
ellerine sağlık canım..nefis görünüyor..sevgiler
bezelye zamanı başladı artık bol bol yaparız.Eline sağlık.
Canım merhaba,yemeğin çok güzel ellerine sağlık,afiyet olsun,şifa olsun sizlere....
Ama etkinliği ben yapmıyorum safiye abla yapıyor eğer ona yolladığını belirtip benim yerime onun linkini verirsen safiye abla gelip alır yayınlar tarifini blogunda,,adresi bu http://safiyeile.blogspot.com
selamlar kolay gelsinnn,günleriniz şeker tadında geçsin :)
Merhaba feray hanım ellerine saglık harika bir tarif desdegin için teşekkürler tekrar katılmanı isterim tarifin gönderi sırasına göre yayınlarım
arkadaşım yanlışlık olmuş ben ferkayla karıştırmışım şeker tadında bu arada şeker gibi adına yakışır blogun var emeklerine saglık
Tarifin yayında arkadaşım desdegin için teşekkürler tekrar beklerim yöresel yemek tarifinle
Geen seneden derin dondurucuda bezelye var hala. Tarifinizi görünce not aldım, yarın pişireceğim. Yoksa bezelyenin mevsimi geldi, tüketmek şart oldu eskileri. Elinize sağlık.
Yorum Gönder