16 Mart 2012 Cuma

SÜTLAÇ













BİRAZDA AĞZIMIZ TATLANSIN :)

MALZEMELER :

1 KG SÜT
1.5 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ 
1.5 SU BARDAĞI ŞEKER
1  SU BARDAĞI SU
1 PAKET VANİLYA 
1 FİSKE TUZ
3 ÇORBA KAŞIĞI PİRİNÇ UNU 
TARÇIN

YAPILIŞI :
      Pirinçler suda iyice haşlanınca sütü eklenir .Süt kaynayınca  bir kase de pirinçunu suyla ezilir ve sütten 1 kepçe pirinçununa eklenip ılınması sağlanır.
     Yavaş  yavaş kaynayan süte eklenir.Koyulaşınca  şeker katılır  yine kaynayınca  vanilya eklenip altı kapatılır. Şekerini arzunuza göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.
     Kaselere boşaltıp ılınınca üzerine tarçın ekip servis yapılır.

3 yorum:

*mehtap dedi ki...

tatlansın ağzımız tabi.Sütlaç maharet ister,eline sağlık güzel olmuş.

Şeker Tadında dedi ki...

Teşekkkürler

Güloanne mutfakta dedi ki...

ellerinize sağlık sevmeyen varmıdırki acaba sütlacı