16 Mart 2012 Cuma

BEŞAMEL SOSLU TAVUK



MALZEMELER :

1 ADET TAVUK GÖĞSÜ
1 ADET İRİ PATATES
1 ADET HAVUÇ
2-3 MANTAR
1 ÇAY BARDAĞI  BEZELYE
TUZ KARABİBER
YARIM ÇAY KAŞIĞI KEKİK
YARIM ÇAY KAŞIĞI KÖRİ
2 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ

BEŞAMEL SOSU İÇİN;

1 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 SU BARDAĞI  SÜT
YARIM ÇAY KAŞIĞI ŞEKER
TUZ KARABİBER
MUSKAT RENDESİ
1 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN

1 KASE KAŞAR RENDESİ

YAPILIŞI:
      Tavuklar  kuşbaşı doğranır diğer sebzelerde kuş başı hazırlanır.Teflon tencereye sıvı yağ konup sebzeler ve et kısık ateşte yumuşayana kadar  kapağı kapalı olarak  kavrulur.Baharatları  eklenir  fırın kabına alınır. Ben bu sefer bezelyem olmadığı için kullanmadım.Baharatlarıda  damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.





   Öte yandan  beşamel sosu hazırlayalım.Margarinle   un hafif kavrulur. Tuzu biberi muskat ve şeker eklenir sütü katılıp ,  kaynayana kadar topaklanmadan pişirilir.Eğer topaklanırsa tel süzgeçten  veya mikserden geçirebilirsiniz.
    Beşamel sosta  sebzelerin üzerine dökülür  , kaşar rendesi serpilip  fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun...................

1 yorum:

mehtap dedi ki...

süper olmuş,eline sağlık.