1 Mart 2012 Perşembe

ŞERBETLİ KURABİYE



"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 71.HAFTA"   
 BU TARİFİMİ  "GÜLOANNE MUTFAKTA  " YA GÖNDERİYORUM.

MALZEMELER :

YARIM PAKET MARGARİN
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 PAKET  KAKAO
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
ALDIĞI KADAR UN

 ŞERBETİ İÇİN:

1.5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
                                                                   1.5 SU BARDAĞI  SU




         YAPILIŞI:İlk önce şerbet ocağa konur kaynayınca altı kapatılıp  soğumaya bırakılır.
Margarin eritilir ve diğer malzemelerde eklenip iyice yoğurulur , yumuşak  hamur elde edilir.Ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlanıp tepsiye dizilir , orta hararette pişirilir.
Kurabiyeler piştikten sonra sıcakken   , soğuyan şerbete batırılıp servis tabağına alınır.Üzerini çikolata sosuyla süsleyebilirsiniz   ya da kendiniz evde hazırlayacağınız  sosu üzerine tamamen  dökebilirsiniz.
   Şuruplu kurabiyeyi dolapta 1 hafta saklayabilirsiniz .Hiç bozulmuyorlar hatta  daha da  güzel oluyorlar. Ben bu kurabiyelerden çok yaptım ama bu seferki  görüntüler   arkadaşım  Makbule' ye ait . Bu gün  ona  kahve içimeğe   gittiğim de  hazırlamıştı. Canım arkadaşım ellerine sağlık  ......  
      



4 yorum:

Güloanne mutfakta dedi ki...

Canım ellerine sağlık.Tarifini yayınladım.Katılım ve destekleriniz için tşk ederim her zaman beklerim sevgiler

Adsız dedi ki...

canm

makbus dedi ki...

Çok teşekkürler canım arkadaşım. Afiyet olsun. Ama ne kadar uğraşırsam uğraşayım senin elinin lezzetine ulaşamıyorum. Herşey çok güzel görünüyor. Ellerine, emeğine sağlık.....

Şeker Tadında dedi ki...

@ GÜLOANNEMUTFAKTA, teşekkür ederim, bende sizi her zaman beklerim. Değerli görüşleriniz benim için çok önemli. Sevgiler..

@ Adsız, sen annem olmalısın, can sensin ;)

@ Makbus; sağol canım arkadaşım, yorumunla sıcaklığını bloğuma taşıdın. Senin yemeklerinde pek güzel oluyor, kendine haksızlık etme:)