2 Mart 2012 Cuma

KURU PATLICAN BİBER DOLMA






MALZEMELER  :

 20 AD. KURU PATLICAN VE BİBER
 2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
2 AD. KURU SOĞAN
1 ÇORBA K. DOMATES SALÇASI
1 ÇORBA K.  BİBER SALÇASI
1 ÇORBA K. NAR EKŞİSİ  
8-10 DİŞ SARIMSAK
YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞ
NANE
PUL BİBER
KARABİBER
TUZ


YAPILIŞI :


     Önce biber ve patlıcanlar hafif yumuşayana kadar haşlanır. Diğer tarafta da kuru dolmaların içini hazırlayalım. Pirinçlerin üzerine ince doğradığımız soğanları, sarımsakları, salçayı ve baharatları ekleyip iyice karıştıralım.
      Hazırladığımız bu harçdan patlıcanların ortasına gelecek kadar dolduralım.Pirinçlerimiz çiğ olduğundan çok şişip dolmayı kaplıyacaktır. Fazla koyduğumuz takdirde ya taşarlar yada dolmaları patlatırlar.Buda hem lezzet kaybına hemde görüntüsünün kötü olmasına neden olur.
     Dolmaları özenle tencereye dizelim ve üzerine 2,5 su bardağı sıcak su ekleyelim.
 Biraz tuz ekleyip zeytin yağını koyup üzerine bir tabak kapatalım.Kısık ateşte iyice suyunu çekene kadar pişirelim.
    Pirincinizin cinsine göre  daha fazla  veya az su kaldırabilir.Pişmesine göre  suyunu ayarlayabilirsiniz.



















3 yorum:

bir kase lezzet dedi ki...

DOLMALAR ÇOK GÜZEL CANIM
MMM HARİKA
:))

Adsız dedi ki...

Kuru patlıcan dolmaları çok güzel görünüyor.Canım çektii.

Şeker Tadında dedi ki...

Evimizin favori yemeklerindendir. Malzemeler çok önemli. Malesef kuru dolmalıkların iyisini her yerde bulamıyoruz. Sevgiler.