MALZEMELER
YARIM KG KURU FASULYE
250 GR KUŞBAŞI ET
1 ADET KURU SOĞAN
1 ÇORBA KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 ÇORBA KAŞIĞI BİBER SALÇASI
1 TATLI KAŞIĞI PUL BİBER
SIVI YAĞ
TUZ
YAPILIŞI :
Akşamdan fasulyeler ıslatılır.Düdüklü tencereye sıvıyağ , etler ve soğanlar konur birlikte sotelenir.Salçasıda eklenip sotelendikten sonra ıslatılmış fasulyeleri de üzerine ekleyip , tuz ve şekeri de katılır.
Üzerine çıkacak kadar sıcak su koyup kaynadıktan sonra 20 dakika kısık ateşte pişirilir.
Ben haşlayıp suyunu atmadığım için şeker koyuyorum .Siz isterseniz fasulyeleri haşlayın , etleride pişirdikten sonra birbiriyle buluşturup , biraz daha pişirin.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder