30 Mart 2012 Cuma

ETLİ KURU FASULYE


MALZEMELER

YARIM KG KURU FASULYE
250 GR  KUŞBAŞI ET
1 ADET KURU SOĞAN
1 ÇORBA KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 ÇORBA KAŞIĞI  BİBER SALÇASI
1 TATLI KAŞIĞI  PUL BİBER
SIVI YAĞ
TUZ



YAPILIŞI :
          Akşamdan fasulyeler ıslatılır.Düdüklü tencereye  sıvıyağ , etler ve soğanlar konur  birlikte sotelenir.Salçasıda eklenip sotelendikten sonra ıslatılmış  fasulyeleri de üzerine ekleyip , tuz ve şekeri de katılır.
Üzerine  çıkacak kadar sıcak su koyup  kaynadıktan sonra  20 dakika  kısık ateşte pişirilir.
           Ben  haşlayıp suyunu atmadığım için şeker koyuyorum .Siz isterseniz fasulyeleri haşlayın  , etleride pişirdikten sonra birbiriyle buluşturup , biraz daha pişirin.Afiyet olsun...



Hiç yorum yok: