20 Şubat 2012 Pazartesi

PIRASA SARMASI


    İşte sebze sevmeyen hatta  pırasa sevmeyen çocuklar için çok güzel  bir tarif.İç harcı adeta  köfte tadında olduğu için  , hatta görüntüsüde  pırasaya benzemediği için çocuklarınıza kolayca yedirebilirsiniz.


MALZEMER:

3 ADET KALIN PIRASA
200 Gr KIYMA
1 ÇAY BARDAĞI BULGUR
YARIM ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ
1 KURU SOĞAN
MAYDANOZ
TUZ  ,  KARABİBER
PUL BİBER
KİMYON
DOMATES VE BİBER SALÇASI
SIVI YAĞ

YAPILIŞI :

Pırasa sarması için ilk önce yarım tencere su  kaynatılır.Bir karış uzunluğundaki pırasalar tuzlu suda 2 dakika kaynatılıp  çıkarılır ve hemen soğuk suya atılır.Diğer yandan iç malzeme hazırlanır.Kıyma , bulgur , soğan , maydanoz , salça ve baharatlar iyice harmalanır.Tencerenin dibine sıvı yağ koyup salçayla kavrulur. Katlarından ayrılan pırasaların kenarından kesilir ve uzun bir dikdörtgen şekli verilir.Pırasaların içine  iç harçtan koyup muska şeklinde sarılır.pırasaların ortalarında kalan ince yerler tencerenin dibine döşenip  , sarılanlar da onların üzerine dizilir.  Dağılmaması için tencerenin üzerine tabak kapatılır suyu eklenir kaynayınca altı kısılır. 
İsteğinize göre sadece bulgur   ya da sadece pirinçlede hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok: