18 Şubat 2012 Cumartesi

KÖRİLİ PİLAV

 KÖRİLİ PİLAV

MALZEMELER:

2 BARDAK PİRİNÇ
2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ
1 ÇAY KAŞIĞI KÖRİ
1 KURU SOĞAN 
1  KESME ŞEKER
TUZ KARABİBER
2.5 BU BARDAĞI SU

YAPILIŞI  : Bol suyla yıkanan pirinçler  yarım saat kadar sıcak suda bekletilir.Tencerede yağ eritilir  köri eklenir. Üzerine sıcak suyunu koyup tuzu şekeri karabiberi vede soğan bütün olarak  iyice kaynatılır. Soğan aromasını suya verince pirinci eklenir ve suyunu çekene kadar  pişirilir.10-15  dakika demlendikten sonra servise sunulur.

Hiç yorum yok: