17 Şubat 2012 Cuma

AVCI BÖREĞİ


AVCI BÖREĞİ:

MALZEMELER

4 YUFKA
200 GR KIYMA
100 CEVİZ
3 ADET KURU SOĞAN
1 ÇAY BARDAĞI İNCE BULGUR
TUZ
MAYDANOZ
KARABİBER
PUL BİBER
SIVI YAĞ
GALETE UNU

YAPILIŞI:Önce iç malzemesini hazırlayalım.Soğanlar ince ince doğranır ve kavurmaya başlanır kıymayıda ekleyip kavurmaya devam edelim.Önceden ıslatılmış bulguru cevizi maydanozu  ve baharatları ekleyip iç harcını tamamlayalım.Diğer taraftan yufkaları hazırlayalım.Yufkanın birini serip  arasını yağlayalım ve 2. yufayı üzerine serelim .Diğer 2 yufka içinde aynı işlemi yapıp 12 eşit parçaya bölelim.
Hazırladığımız iç harçtan yufkaların geniş tarafına gelecek şekilde 2 kaşık kadar koyalım ve sigara böreği sarar gibi 2 kat yufkayı saralım. börekleri önce ıslatıp sonra galeta ununa bulayıp  tepsiye dizin. İyice kızarana kadar pişirelim.


Hiç yorum yok: