17 Şubat 2012 Cuma

ISPANAKLI BÖREK


ISPANAKLI BÖREK

MALZEMELER
4 ADET YUFKA
YARIM KG ISPANAK
100 GR PEYNİR
1 ADET KURU SOĞAN
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
YUMURTA SARISI
TUZ KARABİBER
SUSAM 
ÇÖREKOTU

YAPILIŞI :
Ispanaklar iyice yıkanır süzülür ve doğranır.Üzerina çiğden soğanlar doğranır  peynir ufalanır tuzu ve karabiberi eklenir.1 yufka bütün olarak serilir üzerine sıvıyağ sürülür ve 2.yufkada üzerine serilir. Diğer 2 yufkayada aynı işlem yapılır.Yufkalar önce 2 ye sonra 4 ve  bölünür.Sonra her parçada 3 bölünür.Her parça yufkanın geniş tarafına iç malzemesinden konulur ve sigara böreği sarar gibi 2 kat yufka sarılır.Üzerine yumurta sarısı sürüp , susam ve çörekotu  serpilip fırına sürülür. Kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok: