17 Şubat 2012 Cuma

KANDİL SİMİDİ


KANDİL SİMİDİ

MALZEMELER:

1 PAKET MARGARİN
1  ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
2 ÇORBA KAŞIĞI  ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
2 TATLI KAŞIĞI MAHLEP
2 ÇORBA KAŞIĞI SİRKE
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 YUMURTA
ALDIĞI KADAR UN
1 ÇAY BARDAĞI KADAR SUSAM

YAPILIŞI :
Susam ve yumurtanın akı hariç tüm malzemeler   geniş bir kaba alınır ve yoğurulur.Unu yavaş yavaş  ekleyin 5 su bardağı kadar un alıyor.Ceviz  büyüklüğünde parça koparıp halka şekli verelim.Önce yumurta akına sonra susama batırılıp tepsiye dizilir. 170 derecede iyice kızarana kadar pişirilir.



Hiç yorum yok: