19 Aralık 2012 Çarşamba

SEBZELİ PİLAV

........ 
MALZEMELER


2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
1 ADET KABAK
1 ADET HAVUÇ
2 ADET KAPYA BİBERİ
1 ÇAY BARDAĞI  HAŞLANMIŞ BEZELYE
1 ÇAY BARDAĞI HAŞLANMIŞ MISIR
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
 ET SUYU


YAPILIŞI


            Pirinçler   sıcak suda ıslatılır.
            Kabak havuç ve biberler jülyen yani serçe parmağımızın  yarısı kadar büyüklükte doğranır ve kızartılır.
            20 dakika kadar bekletilen pirinçler süzülür ve klasik her zaman yaptığımız gibi et suyu ile  pişirilir. 
           Demlenen pilava  kızartılan sebzeler eklenip iyice  karıştırılır.
           Kek kalıbına basılıp ters çevrilir. Üzerine mısır ve bezelyeler serpilip servis yapılır.

 



















2 yorum:

mehtap dedi ki...

pilav şenlenmiş,eline sağlık..

Gurme Şirine dedi ki...

pilavın harika görünüyor...
görüntü muhteşem...
rengarenk baktıkça içim açılıyor valla...
canım ellerine sağlık...