15 Aralık 2012 Cumartesi

KREM ŞOKOLA









 MALZEMELER

 1 litre süt,
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı pirinç unu

1 su b. tozşeker
50 gr. bitter çikolata 


SÜSLEMEK İÇİN 
fıstık 
hindistan cevizi
çikolata rendesi 



YAPILIŞI

         Nişasta pirinç unu ve kakao ezilerek süte katılır ve kaynayana kadar  şeker ve çikolata  ilavesiyle birlikte   pişirilir.
      İyice mikselenerek   kaselere boşaltılır ve soğumaya bırakılır. Üzerine çikolata rendesi fıstık  hindistan ceviziyle süs yapılır.
    Benim ki sıcakken çikolata serpildiği için eridi.


 


6 yorum:

*mehtap dedi ki...

ismi bile canımı istetir bu tatlının,eline sağlık.

Gurme Şirine dedi ki...

HIIIM HARİKA GÖRÜNÜYOR...
aklım kaldı :))
ellerine sağlık canım...

kış güneşi dedi ki...

çocukken çok sever yiyemezdik şimdi ise elimizin altında bu seferde kilodan korkar olduk ama çocuklar dalar bu kaseye elin dert görmesin canım

Unknown dedi ki...

Neslihancım bugünlerde aradığım tarifti tam önüme düştü :) Notumu aldım çok teşekkürler,ellerine sağlık!

reyhan kokulu mutfağım dedi ki...

harika olmuş arkadaşım emeklerine sağlık. güzel bir blog :) seni izlemeye aldım.

sevgilerimle...

Sema dedi ki...

sunumu da çok güzel olmuş:)
ben de bloguma beklerim.