6 Aralık 2012 Perşembe

AŞURE

AŞURE


MALZEMELER

YARIM KG  BUĞDAY
1 SU BARDAĞI FASULYE
1 SU BARDAĞI NOHUT
YARIM ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ
8-10 ADET KAYISI
8-10 ADET İNCİR
1 ÇAY BARDAĞI  ÜZÜM
YARIM ÇAY BARDAĞI  GÜL SUYU
1 PK VANİLYA
1 PORTAKAL 
1 KG ŞEKER
5-6 ADET KARANFİL


SÜSLEMEK İÇİN

FINDIK CEVİZ
BADEM
NAR 
KUŞ ÜZÜMÜ
TARÇIN
ÜZÜM 
DUT 



YAPILIŞI

      Akşamdan  buğdayları  yıkadıktan sonra  5-10 dakika kadar  fokur fokur kaynatıp  sabahı bekleyin.
      Sabah kalktığınızda buğdayların hepsinin patır patır patlamış olduğunu göreceksiniz , ayrıyetten düdüklüye atmaya hiç gerek kalmayacak.
      Akşamdan ıslatılan nohutlar ve  fasulyeler de ayrı ayrı  haşlanır   kaynayan   buğdaylara eklenir.
      İyice özleşince  şekerini  karanfilleri küçük küçük doğranmış meyveleri ve portakal kabuğu rendesini de atıp biraz daha kaynatın.
     Son  işlem olarak   vanilyayı  gülsuyunu  katın . 
     Kapağını kapatıp yarım saat kadar  dinlendirin  daha sonra kaselere koyup servis yapın.
     Şeker miktarını  damak tadınıza göre  arttırabilirsiniz.
     Renginin daha beyaz olmasını istiyorsanız  1 su bardağı kadar süt ekleyebilirsiniz.
     Sarımsı gibi olmasını istiyorsanız  portakalın suyunuda hatta   dahada sarı derseniz çay kaşığının ucuyla safran da ekleyebilirsiniz.
     Benimkinde ne süt nede portakal suyu var  rengi işte böyle.

     AFİYET OLSUN

     

5 yorum:

Gurme Şirine dedi ki...

ellerinize sağlık...
Allah kabul etsin...

Canan Demirbağ dedi ki...

Nefiss ellerinize sağlık.

Deniz dedi ki...

Allah kabul etsin :) nefis görünüyor.
Ellerine sağlık.

Beyaz Hanımeli dedi ki...

Enfes görünüyor. Ellerine sağlık, Allah kabul etsin. Sevgiler.

reyhan kokulu mutfağım dedi ki...

allah kabul etsin...