MALZEMELER
2 YUMURTA
1 SU BARDAĞI SÜT
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
2 ÖLÇÜ MISIRUNU
1 ÖLÇÜ BUĞDAY UNU
1
YAPILIŞI
Tüm malzemeler kaşık veya çırpma teli yardımıyla karıştırılır. Mikserlemeye gerek yok.
Aynı kek gibi kek kıvamında hazırlanır.İster kek kalıbına ister tepsiye döküp fırına sürün.
Kıvamı koyu olursa biraz süt ilavesiyle açabilirsiniz.
Karbonatınız yoksa kabartma tozuda olabilir ama karbonat daha lezzetli yapıyor.
Özellikle balığın yanında çok yakışıyor . Çay ikramlarının yanına veya sıcak sıcak kahvaltıda tereyağ ile çok güzel oluyor.Kek formatında piştiği için piyasadakiler gibi kuru kuru olmuyor.
Afiyet olsun.........
-Mısır taneleri doymamış yağ asitleri, nişasta ve A vitamini açısından zengindir.
-Doymamış yağ, kandaki kolesterol düzeyinin kontrol edilmesine yardımcı olduğu için kalp ve damar sağlığına faydalıdır
-A vitamini ise gözler, kemikler, diş ve böbrekler için gerekli bir vitamindir.
-Sağlık sektöründe ise mısır nişastası, ilaç yapımı ve C vitamini üretiminde kullanılır.
-Cildi güzelleştirir ve sıkılaştırır.
-Ayırca mısır püskülüde çok faydalıdır idrar söktürücü,ve zayıflamayı kolaylaştırıcıdır
2 yorum:
misir ekmegi bizim yörenin vazgecilmezidir ama ben pek sevmiyorum annem ekmegi eziyor peynir veya seker ekliyor degisik birseyler yapiyor ona bayiliyorum ama :))
ohh miss çok severim özellikle balık sofrasına çok yakışıyor
ellerine sağlık canım
Yorum Gönder