12 Kasım 2012 Pazartesi

MISIR EKMEĞİ



MALZEMELER



2 YUMURTA 
1 SU BARDAĞI  SÜT
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ1  ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1  ÇAY KAŞIĞI KARBONAT
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
2 ÖLÇÜ  MISIRUNU
1 ÖLÇÜ BUĞDAY UNU




1


         YAPILIŞI      

               Tüm malzemeler kaşık veya çırpma teli yardımıyla karıştırılır. Mikserlemeye gerek yok.
               Aynı kek gibi  kek kıvamında hazırlanır.İster kek kalıbına ister tepsiye  döküp fırına sürün.
               Kıvamı koyu olursa biraz süt ilavesiyle açabilirsiniz.
               Karbonatınız yoksa  kabartma tozuda olabilir ama karbonat daha lezzetli yapıyor.

              Özellikle balığın  yanında çok  yakışıyor . Çay ikramlarının  yanına veya    sıcak sıcak kahvaltıda tereyağ ile   çok güzel oluyor.Kek formatında piştiği için piyasadakiler gibi kuru kuru olmuyor.
                                     Afiyet olsun.........



Mısır ununun faydaları

MISIRIN FAYDALARI

-Mısır taneleri doymamış yağ asitleri, nişasta ve A vitamini açısından zengindir.
-Doymamış yağ, kandaki kolesterol düzeyinin kontrol edilmesine yardımcı olduğu için kalp ve damar sağlığına faydalıdır
-A vitamini ise gözler, kemikler, diş ve böbrekler için gerekli bir vitamindir.
-Sağlık sektöründe ise mısır nişastası, ilaç yapımı ve C vitamini üretiminde kullanılır.
-Cildi güzelleştirir ve sıkılaştırır.
-Ayırca mısır püskülüde çok faydalıdır idrar söktürücü,ve zayıflamayı kolaylaştırıcıdır




















2 yorum:

PaSaSofraM dedi ki...

misir ekmegi bizim yörenin vazgecilmezidir ama ben pek sevmiyorum annem ekmegi eziyor peynir veya seker ekliyor degisik birseyler yapiyor ona bayiliyorum ama :))

sarımutfak-hande dedi ki...

ohh miss çok severim özellikle balık sofrasına çok yakışıyor
ellerine sağlık canım