1 Kasım 2012 Perşembe

MANTARLI KIYMALI BÖREK














MALZEMELER

4 ADET YUFKA
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ADET YUMURTA SARISI
SUSAM ÇÖREKOTU


İÇİ İÇİN

200 GR KIYMA
200 GR MANTAR
2 ADET KURU SOĞAN
5-6 DAL MAYDANOZ
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
TUZ KARABİBER
PUL BİBER






YAPILIŞI :
        İşe öncelikle   iç harcını hazırlamakla başlayalım.
        Soğanlar yemeklik doğranır ,  tavada kızan yağın içine atılır.Sırayla kıymalar ve  doğranan mantarlar da atılıp saldıkları suyunu çekene kadar pişirilir. 
         Baharatları eklenip maydanozu da doğranıp altı kapatılır.

         İlk yufka  bütünce açılıp üzerine sıvı yağ gezdirilir.Üzerine 2. yufka serilir.
        Aynı şekilde diğer 2 yufkanın arasıda yağlanınca  yufkalar önce dörde aynı sigara  böreği keser gibi kesilir. Herbir parçada tekrar 3 'e bölünür.
       Yani çift katlı yufkadan 12  parça elde edilir. Hep parçanın içine iç malzemelerden  koyulup  aynı sigara böreği sarar gibi sarılır.
        Fırına sürmeden önce büyük bir tasın içine böreklerin hepsi doldurulup içine de  su doldurulur.
        Birkaç saniye bekletilip suyu süzülüp  tepsiye dizilir.
        Üzerlerine yumurta  susam sürüldükten sonra  ortalarıda hafifçe bıçakla çizilir ve fırına sürülür.
        Afiyet olsun
       

3 yorum:

Miniklerimle mutfakta ..! dedi ki...

Ayyy sigan,kiyma,mantar hepsini cok severim,bi arada,gece gece canm cekti eline saglik:))

bir kase lezzet dedi ki...

Ellerine sağlık çayın yanına aldım:))

Julia dedi ki...

Mantarli borek hic yemedim ama harika gorunuyor. Ellerine saglik. Sevgiler...