SEVGİLİ ARKADAŞIM SEYHAN'IN ELLERİNE SAĞLIK ;
ÇÜNKÜ BU BÖREĞİN TARİFİ VE YAPIMI ONA AİTTİR. :)
MALZEMELER
1 KG YUFKA
3 SU BARDAĞI SÜT
3 YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ÇAY BARDAĞI KADAR ERİMİŞ MARGARİN VEYA TEREYAĞ
250 GR KADAR AZ YAĞLI BEYAZ PEYNİR
TUZ
YAPILIŞI:
Yapımı klasik börekler gibi.
Öncelikle sıvı malzemelerin hepsi büyükçe kasede çırpılır.Biraz da tuz ilave edilir.
En alta tepsiden taşacak şekilde yufka serilir.Her kata karışımdan bolca dökülür. Ortaya gelindiğinde ufalanan peynirler serpiştirilir.İsteğinize göre maydanoz ve karabiber ekleyebilirsiniz.
Üst üste her yufka bol karışımla ıslatılarak dizilir. En üst kata da artan karışım boşaltılır.
Yarım saat kadar dinlendirildikten sonra fırına sürülür ve de afiyetle yenilir..
2 yorum:
ellerine sağlık canım...
kahvaltıda çok iyi gider :))
Çok nefis görünüyor. Eline emeğine sağlık.
Sevgiyle kal canım...
Yorum Gönder