9 Kasım 2012 Cuma

KOLAY SU BÖREĞİ


        SEVGİLİ ARKADAŞIM SEYHAN'IN ELLERİNE SAĞLIK  ;
ÇÜNKÜ BU BÖREĞİN TARİFİ  VE YAPIMI ONA AİTTİR.  :)


MALZEMELER


1 KG YUFKA
3 SU BARDAĞI SÜT
3 YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ÇAY BARDAĞI KADAR ERİMİŞ MARGARİN VEYA TEREYAĞ
250 GR KADAR  AZ YAĞLI  BEYAZ PEYNİR
TUZ



YAPILIŞI:


          Yapımı klasik börekler gibi.
          Öncelikle sıvı malzemelerin hepsi büyükçe kasede çırpılır.Biraz da tuz ilave edilir.
         En alta tepsiden taşacak şekilde yufka serilir.Her kata karışımdan bolca  dökülür. Ortaya gelindiğinde   ufalanan peynirler serpiştirilir.İsteğinize   göre maydanoz ve karabiber ekleyebilirsiniz.
        Üst üste her yufka bol karışımla ıslatılarak dizilir. En üst kata da artan karışım  boşaltılır.
       Yarım saat kadar dinlendirildikten sonra  fırına sürülür ve de afiyetle yenilir..
 
 

2 yorum:

Gurme Şirine dedi ki...

ellerine sağlık canım...
kahvaltıda çok iyi gider :))

hayat dedi ki...

Çok nefis görünüyor. Eline emeğine sağlık.
Sevgiyle kal canım...