5 Ekim 2012 Cuma

DOMATES BİBER SOS




MALZEMELER



10 KG DOMATES 
5 KG KAPYA BİBERİ
TUZ


      1 E 2 ORANINDA  DOMATES BİBER  KULLANDIM SİZ ÖLÇÜLERİ DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ.


      Domateslerin sap yerlerini oyup çıkarttım ve alt tarafına da bıçakla hafifçe   çarpı şeklinde kesik attım .
      Tüm domatesleri kaynayan suya atıp 5- 6  dakika bekledim ve kolayca kabukları soyuldular.
      Biberlerin kabuklarını soymak içinde   isterseniz  haşlayın  isterseniz közleyin.
      Ama haşlanarak soyarken  fire veriyor  ve daha zor soyuluyor   közlenerek daha kolay ve hiç ziyan olmadan ayıklanıyor.
       Neyse kabuklarından  arındırılmış    sebzeler birbirine kavuşturulup iyice kaynatılır.Tuzuda eklendiyse eğer el blendırıyla güzelce ezilir.Yine hala kaynar haldeyken  kavanozlara doldurulup  , önceden kaynatılmış  yeni kapaklarla iyice kapatılır ve ters çevrilerek üzerleri örtülür.Soğuyana kadar bekletilir. Eğer kapaklar içine çöktüyse tutmuştur demektir.

      Tüm kış boyunca yemeklerinizde  salça yerine kullanabileceğiniz  bir sos .


1 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK ,AFİYETLE TÜKETİN...