5 Ekim 2012 Cuma
DOMATES BİBER SOS
MALZEMELER
10 KG DOMATES
5 KG KAPYA BİBERİ
TUZ
1 E 2 ORANINDA DOMATES BİBER KULLANDIM SİZ ÖLÇÜLERİ DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ.
Domateslerin sap yerlerini oyup çıkarttım ve alt tarafına da bıçakla hafifçe çarpı şeklinde kesik attım .
Tüm domatesleri kaynayan suya atıp 5- 6 dakika bekledim ve kolayca kabukları soyuldular.
Biberlerin kabuklarını soymak içinde isterseniz haşlayın isterseniz közleyin.
Ama haşlanarak soyarken fire veriyor ve daha zor soyuluyor közlenerek daha kolay ve hiç ziyan olmadan ayıklanıyor.
Neyse kabuklarından arındırılmış sebzeler birbirine kavuşturulup iyice kaynatılır.Tuzuda eklendiyse eğer el blendırıyla güzelce ezilir.Yine hala kaynar haldeyken kavanozlara doldurulup , önceden kaynatılmış yeni kapaklarla iyice kapatılır ve ters çevrilerek üzerleri örtülür.Soğuyana kadar bekletilir. Eğer kapaklar içine çöktüyse tutmuştur demektir.
Tüm kış boyunca yemeklerinizde salça yerine kullanabileceğiniz bir sos .
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
ELLERİNE SAĞLIK ,AFİYETLE TÜKETİN...
Yorum Gönder