5 Ekim 2012 Cuma

KAHVALTILIK SOS







MALZEMELER


ÖLÇÜLERİ    YAPACAĞINIZ MİKTARA GÖRE DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ


1 KG PATLICAN
1 KG KAPYA BİBERİ
3 KG DOMATES
YARIM KG  SİVRİ BİBER
TUZ


YAPILIŞI :

            Patlıcanlar ve kapya biberleri  közlenir ve kabukları ayıklanır.
            Domatesler dörde bölünüp  yeşil biberlerle kaynarken   közlenmiş biber ve patlıcanlarda eklenir.Hepsi birlikte iyice kaynayınca   tuzuda eklenip el blendırıyla iyice  ezilir.
           Kaynar haldeyken kavanozlara doldurulup ters çevrilir ve üzerleri örtülerek   soğuyana kadar  bu şekilde bekletilir.
           Eğer kapakları içe çökme yaptıysa tuttular demektir.

           Kışın kahvaltı sofralarında çok iyi bir iştah  açıcıdır.

           Yayvan bir tabakta  üzerine pul  biber ve zeytinyağ ekerek servis yapmanızı tavsiye ederim.


1 yorum:

ilhan dedi ki...

Ben de yaptım, hem lezzetli, hem de çok sağlıklı. Ama iştah açıyor, otarafı çok fena. :)) Ellerinize sağlık.