5 Ekim 2012 Cuma
KAHVALTILIK SOS
MALZEMELER
ÖLÇÜLERİ YAPACAĞINIZ MİKTARA GÖRE DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ
1 KG PATLICAN
1 KG KAPYA BİBERİ
3 KG DOMATES
YARIM KG SİVRİ BİBER
TUZ
YAPILIŞI :
Patlıcanlar ve kapya biberleri közlenir ve kabukları ayıklanır.
Domatesler dörde bölünüp yeşil biberlerle kaynarken közlenmiş biber ve patlıcanlarda eklenir.Hepsi birlikte iyice kaynayınca tuzuda eklenip el blendırıyla iyice ezilir.
Kaynar haldeyken kavanozlara doldurulup ters çevrilir ve üzerleri örtülerek soğuyana kadar bu şekilde bekletilir.
Eğer kapakları içe çökme yaptıysa tuttular demektir.
Kışın kahvaltı sofralarında çok iyi bir iştah açıcıdır.
Yayvan bir tabakta üzerine pul biber ve zeytinyağ ekerek servis yapmanızı tavsiye ederim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Ben de yaptım, hem lezzetli, hem de çok sağlıklı. Ama iştah açıyor, otarafı çok fena. :)) Ellerinize sağlık.
Yorum Gönder