22 Ekim 2012 Pazartesi
BİBER AŞI
BU YEMEYİN BİR ÖZELLİĞİ VAR.
BU YEMEĞİ YAPABİLMEK İÇİN YAZIN , ÇOK ACI BİBERLERİN DOĞRANARAK KURUTULMASI GEREKİYOR. YOKSA BU TADI ASLA ELDE EDEMEYİZ.
MALZEMELER
1 KÜÇÜK KASE KURUTULMUŞ BİBER
2 ADET DOMATES
1 ADET SOĞAN
1 ÇORBA KAŞIĞI PİRİNÇ
2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİN YAĞ
1 KASE YOĞURT
1 DİŞ SARIMSAK
YAPILIŞI : Öncelikle soğanlar kavrulur ve domatesler doğranıp kavrulur.
Biberler ve pirinç ilave edilerek 1 su bardağı kadar su ile biberler yumuşayana kadar pişirilir.
Ilık olarak servis yapılabilir. Tabağımıza aldığımız biber aşının üzerine sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder