22 Ekim 2012 Pazartesi

BİBER AŞI



         BU YEMEYİN BİR ÖZELLİĞİ VAR.
         BU YEMEĞİ YAPABİLMEK İÇİN   YAZIN ,  ÇOK ACI BİBERLERİN DOĞRANARAK KURUTULMASI GEREKİYOR. YOKSA BU TADI ASLA ELDE EDEMEYİZ.




MALZEMELER


1 KÜÇÜK KASE KURUTULMUŞ BİBER
2 ADET DOMATES
1 ADET SOĞAN
1 ÇORBA KAŞIĞI  PİRİNÇ
2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİN YAĞ

1 KASE YOĞURT
1 DİŞ SARIMSAK



YAPILIŞI :   Öncelikle soğanlar kavrulur ve domatesler doğranıp kavrulur.
        Biberler  ve pirinç ilave edilerek 1  su bardağı kadar su ile   biberler yumuşayana  kadar pişirilir.
        Ilık olarak servis yapılabilir. Tabağımıza aldığımız biber aşının  üzerine sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.


       

Hiç yorum yok: