MALZEMELER
1 ADET YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 ÇORBA KAŞIĞI SİRKE
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
ALDIĞI KADAR UN
YARIM PAKET MARGARİN
İÇİ İÇİN
1 ADET HAŞLANMIŞ PATATES
100 GR KADAR PEYNİR
TUZ
KARABİBER
İSTEDİĞİNİZ İÇ MALZEMEYİ KULLANABİLİRSİNİZ.
YAPILIŞI:
Margarin hariç tüm malzemelerden yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamur yaklaşık olarak 12 bezeye ayrılır.
Her biri tabak büyüklüğünde açılıp araları yağlanır , ve üst üste dizilir.
Benim margarinim çok yumuşak olduğu için yağ bıçağı ile sürdüm , siz isterseniz eritip te kaşıkla sürebilirsiniz .
Hepsini üst üste koyduktan sonra açılarak büyük bir hamur elde edilir.
Bir kenarından başlayarak sıkıca ulo haline getirilir ve birer parmak genişliğinde dilimlenirler.
Kesilen her parça hafifçe büyültülür ve iç malzemesi konularak kapatılır .
Orta hararette kızarana kadar pişirilir ve ılık olarak servis edilir.
5 yorum:
FOTOĞRAFLARLA ANLATIM ÇOK GÜZEL OLMUŞ ,TABİ POĞAÇA DA:)ELLERİNE SAĞLIK...
yapım aşamasını fotoğraflaman çok iyi olmuş canım :)görüntü süperr ellerine sağlık:)
Merhabalar,
Blogunuzu ilgi ile inceledim ve hemen takipçiniz oldum. Ben de sizi beklerim. Mutlu olurum.
Sevgilerimle,
Tülin
www.yediklerim-yaptiklarim.blogspot.com
ellerine sağlık harika.
güzel yorumlarınız için teşekkürler
Yorum Gönder