14 Eylül 2012 Cuma

EKMEK KÖFTESİ



HADİ BAKALIM BAYAT EKMEKLERİ DEĞERLENDİRELİM..........

  

MALZEMELER


BAYAT EKMEK
SOĞAN
TUZ 
KARABİBER 
KİMYON
KEKİK
1 ADET YUMURTA



YAPILIŞI :


           Ekmekler iyice ıslatılıp   suyu iyice sıkılır. Soğan rendelenir  sulu ise   oda sıkılır.

          Baharatları istediğiniz miktarda ekleyin  bolca kaldırıyor .Yumurtası eklenir varsa maydanoz da ekleyin benim yoktu koyamadım. 
          Aynı köfte yapar gibi    güzelce yoğurun ve köfte şekli verin .Kızgın yağda da  kızarınca servise hazırdır.
     Afiyet olsun..........


3 yorum:

Mutfak dili dedi ki...

Eline saglik olsun bu tam benlik bir tarif elimde klan ekmeye ne yapsam deye kara kara dusunenlerdenim ne yazik ki..
Cok iyi yapmissinzi .
Guzel gozukuyor..
Afiyet olsun
Hayirli gunler Sevgiler.

ilhan dedi ki...

İstisnasız herkesin sevdiği bir yemektir köfte. Sizin paylaşımınızda değişik bir tarif. Elinize sağlık.

kardelen sezgin dedi ki...

ben ilk bakışda köfte sandım şaşırdım doğrusu ama iyi fikir elinize sağlık