5 Nisan 2012 Perşembe

ŞAM TATLISI


MALZEMELER :


 •3 su bardağı irmik
•1,5 su bardağı tez şeker
•1,5 su bardağı yoğurt
•1,5 paket kabartma tozu
•1 paket vanilya

ŞERBETİ:
 
•3,5 su bardağı toz şeker
•2 su bardağı su
•Limon suyu 
• Üzeri için fıstık veya badem

YAPILIŞI:

      Derin bir kapta irmik, toz şeker, yoğurt, kabartma tozu, vanilyayı koyup iyice karıştırın. Orta boy yağlanmış bir tepsiye eşit kalınlıkta yayın. Üzerine fıstık veya badem dizin. 180 derecelik fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. 
     Bir tencerede şekeri, suyu, limonu 15 dk. kaynatın. Fırından çıkan sıcak tepsinin üzerine sıcak şurubu dökün. Bir gün bekletin ertesi gün uzun ince dilimler halinde keserek servis yapın.

2 yorum:

fatosun mutfagından... dedi ki...

bu ne gzelliktir yahuu..ellerine sağlık

herşey tadında dedi ki...

ellerine sağlık paylaşımların bol bol olsunn;))
sevgiler