18 Mart 2012 Pazar

TAVUK VE LAHANALI BÖREK




    
MALZEMELER


4 YUFKA
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI GALETE UNU
İÇ MALZEMESİ İÇİN;

YARIM TAVUK GÖĞSÜ
2 ADET PIRASA
1 HAVUÇ
300 GR KADAR LAHANA 
(çeyrek gibi )
1 ADET KIRMIZI BİBER
1 ADET SOĞAN
TUZ  KARABİBER 
KİMYON
3 ÇORBA KAŞIĞI SIVIYAĞ
YAPILIŞI 
        İşe  iç harcı hazırlayarak başlayalım. Tavaya yağ konur  , soğanlar ve havuç  küp küp doğranır.  Tavuklar kuş başı doğranıp  soğanlara eklenir  ve sotelenir.Lahana , pırasa , biber  eklenip onlarda sotelenir. Baharatlarda eklenir ılınmaya bırakılır. 
         Sebzeleri istediğiniz gibi  arttırıp eksiltebilirsiniz.Özellikle lahana ve tavuk birbirlerine çok yakışıyor evimde pırasa  ve biber de onlarıda ekledim. Siz de evdeki malzemeleri değerlendirirsiniz.
         Sebzeleri çok kavurmamakta fayda var  çünkü; börek pişerkende zaten pişiyorlar  ve iyice seniyorlar.Böreğin içinde boşluklar oluşuyor , onun için  de içine harçtan koyarken de bolca koyun .
     2 şer  , 2 şer  tüm yufkaların arası  yağlanır ve 24 parçaya bölünür.
Hazırlanan  iç harçtan   sigara böreği  sarar gibi çift katlı olarak sarılır.Büyük bir tasın içine  su doldurulur  sarılan böreklerin hepsi   hooop suya gönderilir. Hemen sudan çıkarıp  galete  ununa bulanır ve tepsiye dizilir. Kızarıp çıtır çıtır olana kadar pişirilir.



  


Hiç yorum yok: