13 Mart 2012 Salı

PORTAKALLI ISLAK KEK





MALZEMELER :

1 SU BARDAĞI SÜT
1,5 SU BARDAĞI  TOZ ŞEKER
1 SU BARDAĞINDAN 1 PARMAK EKSİK YAĞ
1 PORTAKAL
3 YUMURTA 
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
ALDIĞI KADAR UN
1 PAKET KAKAO
Sosu için 1 çay bardağı süt

YAPILIŞI


       Yumurtayı  şekeri ve yağı iyice çırpalım  kakaoyu ve sütüde ekleyip çırpalım.Hazırlanan harçtan 1 su bardağı kadar ayıralım.Portakalım kabuğunun rendesini ve suyunu da ilave edelim. Unu  eleyerek keke koyalım havalanınca daha iyi kabarır, son olarak kabartma tozu ve vanilyayıda  ekleyip kalıbımıza dökelim.
       Ortası boş olmayan   kelepçe veya tepsi tarzı kalıplarda daha iyi sonuç alınıyor.
Kekimiz pişince hazırladığımız  harca 1 çay bardağı sütüde ilave ederek yavaş yavaş  kekin üzerine dökelim  soğuyunca servis edelim.Ne kadar çok beklerse o kadar lezzetli olur.















3 yorum:

nanemaydonoz sofrasıGÜL dedi ki...

ıslak kek üsüne birde portakalın o muhteşem aroması eklenince süper süper
eline sağlık

Şeker Tadında dedi ki...

TEŞEKKÜRLER
BİR DİLİM ALIR MISIN ?

fato dedi ki...

onn numara :))