10 Mart 2012 Cumartesi

ISPANAKLI KEK



SÜPER BİR LEZZET  !

 DENEMEYEN YEMEYEN HERKEZE  YEMELERİNİ TAVSİYE EDERİM .
 BEN BU  KEKİ ÖZELLİKLE KARDEŞİM İÇİN YAPIYORUM .ÇÜNKÜ  BENİ NE ZAMAN GÖRSE BU KEKTEN YAPMAM İÇİN ADETA YALVARIYOR.

AFİYET OLSUN CANIM KARDEŞİM.........................


ARTIK TABİ KEK OLMAKTAN  ÇIKMIŞ ,  PASTA OLMA YOLUNDA LEZZETLENMİŞ BİR KEK.



MALZEMELER :

3 YUMURTA
1.5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
200--250 GR ISPANAK
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
ALDIĞI KADAR UN
                                                                 





KREMASI İÇİN

2 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 SU BARDAĞI SÜT
2-3 ADET MUZ



1 PAKET KREM ŞANTİ
1 SU BARDAĞI  SÜT

  YAPILIŞI :İşe ilk önce ıspanağı püre haline getirmeyle başlıyoruz.Rondodan geçirirken içine 1 - 2 çorba kaşığı süt  eklersek ıspanaklar  daha ince ve püre kıvamında oluyor.
     Yumurtayı  ve şekeri çırpalım üzerine  ıspanak püresini ekleyelim ,    yağını ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.Ununu kabartma tozunu vanilyasını ekleyelim kek  kıvama gelince kalıba boşaltıp 175 derece ısıda 40 - 45 dakika pişirelim. Piştikten sonra üstteki kabuğundan birazcık kesip ayıralım ve rondodan geçirelim  daha sonra keki süslemede kullanacağız .Kekin üzerinde fıstık görüntüsü yapacaklar.
         Krem şantiyi  sütle çırpıp dolaba kaldıralım  bu arada  iç kremasını hazırlayalım.Tabi bu arzunuza kalmış isterseniz yalnızca krem şantiyle süsleyebilirsiniz ben  lezzeti biraz daha arttırmak için  kekin arasınada krema ve muz koymayı tercih ettim.
         Sütü şekeri ve unu kaynayana kadar karıştıralım. Ilındıktan sonra  dolaba ayırdığımız krem şantiden bir miktar alıp kremanın içine karıştırıp kremayı biraz daha lezzetlendirelim. Ortadan böldüğümüz kekin arasına sürüp muzlarıda yerleştirelim.Kekin öbür parçasınıda üzerine kapatıp en üste  krem şantiyi sürelim .İncecik çektiğimiz fıstık görünümlü kekleri de üzerine serpip biraz bekltip servis yapalım.
          Ispanak püresiyle pandispanya hamuruda hazırlayabilirsiniz. O zaman pandispanya hamurunu yarım su bardağı  şekerli suyla ıslatıp kremayı sürerseniz  güzel bir pasta elde edersiniz.
AFİYET OLSUN........

5 yorum:

nanemaydonoz sofrasıGÜL dedi ki...

bende severim zaten yeşil rengi ye beni diyor

Adsız dedi ki...

harika gözüküyo ıspanağı yedirebilen tek tarif

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

ellerine saglık arkadaşım çok güzel gözüküyo denemek isterim tarifini

*mehtap dedi ki...

yeşil lezzet,eline sağlık.

Şeker Tadında dedi ki...

yorumlarınız için teşekkürler , gerçektende ıspanak sevmeyenlere ıspanağı yedirten lezzet :)