8 Mart 2012 Perşembe

TAHİNLİ KURABİYE









BU KURABİYELERE BAYILIYORUM
NEDEN Mİ ?
ÇÜNKÜ  ÇOK UZUN SÜRE HİÇ BAYATLAMIYORLAR
KAVANOZDA ÇOK RAHAT  15 - 20 GÜN SAKLANABİLİYOR

MALZEMELER:

YARIM PAKET MARGARİN
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ÇAY BARDAĞI CEVİZ
1ÇAY BARDAĞI TAHİN
1 ÇAY BARDAĞI  PUDRA ŞEKERİ
2 ÇORBA KAŞIĞI SİRKE
1 KABARTMA TOZU
1 VANİLYA
ALDIĞI KADAR UN


YAPILIŞI :

Tüm malzemelerden güzelce  hamur yoğurulur ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp  yuvarlanır tepsiye dizilir. Siz istediğiniz şekil ve büyüklükte hazırlayabilirsiniz.
Üzerleri hafif pembe olana kadar pişirilir ve pudra şekeri serpip servis yapılır. Bu kadar basit  olmasına rağmen çok bereketli ve  hemen bayatlamayışı sayesinde  ani misafirleriniz  içinde  çok ideal.  AFİYET OLSUN


















ARKADAŞLAR ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM






1 yorum:

*mehtap dedi ki...

eline sağlık,güzel görünüyorlar.