19 Mart 2012 Pazartesi

FIRINDA TOST EKMEKLERİ


           Geçenlerde  tost ekmeklerinden  uğurböceği yapmıştım .Arta kalan ekmekleri  köfte için çekecektim ki  aklıma bu fikir geldi. Sizde kanepe için  kullandığınız ekmekleri bu şekilde değerlendirebilirsiniz.  İllaki ortasının boşluk olması gerekmez  bütün ekmeklere de aynı işlemi yapabilirsiniz.



              Kahvaltılar için  özellikle de   çocuklarımızın çok seveceği bir tarif.




MALZEMELER

TOST EKMEKLERİ
2 YUMURTA
SUCUK 
KAŞAR PEYNİR
3 ÇORBA KAŞIĞI SÜT
TEREYAĞ



YAPILIŞI:

     Ekmekleri tepsiye dizin  ayrı bir yerde yumurta ve sütü omlet yapar gibi çırpın.Yumurtadan  ekmeklerin  boşluklarına 2-3 çorba kaşığı kadar koyun.Üzerlerine ben sucuk dilimleri yerleştirdim siz pastırma veya salamda kullanabilirsiniz.Dilerseniz kekik  biber gibi baharatlarla  lezzetini atrtıra bilirsiniz tabi. En üstüne kaşar dilimleride koyup fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz.




3 yorum:

*mehtap dedi ki...

harika,tam çocuklara göre,(tabiiki bizlerde afiyetle yiyebiliriz)

Şeker Tadında dedi ki...

biz yemezsek olmaz tabii :)

gülcan dedi ki...

Çocuklar bu lezzete bayılacak.İyi fikir.Hemen denemeliyim